Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Hrönn från Nattviolen

Den 18 september 2011 bedömdes Hrönn från Nattviolen på föl- och unghästmönstring på Hanaskede. Det var internationella avelsdomaren Nina Bergholz som genomförde mönstringen i Klubb Friggs regi. Hrönn fick då följande omdöme:

"Välrest ungsto med uttrycksfullt huvud. Bra manke och kraftigt kors. Högbent. Visar anlag för alla gångarter med bra tempo och mjuka rörelser. Mycket vaken och alert."

Hrönn kom på tredje plats bland ettåriga ston med poängen 7,88.

Född i april 2010.

Hrönn är efter Jór frá Kjartanstöðum - en trevlig och vacker femgångshingst med superlynne och mycket bra gångarter som redan som 4-åring blev bedömd med tot. 8,04. Året efter vann Jór sin klass (5 år) på Landsmót med ext. 8,14 rid. 8,57 tot. 8,35. Hade som bäst 8,69 för ridegenskaper i en bedömning. Jór är elitpremierad för avkommor.

Hrönns mor är Lind frá Árbakka. Lind är 3/4-syster till Gellir frá Árbakka, som haft många, fina tävlingsframgångar i Danmark och i NM. Gellir är bedömd med en total på 8.37, med 8.23 för ridegenskaper, och 8.58 för exteriör.

Hrönn är inte mycket hanterad. Vi har haft grimma på henne ett tiotal gånger, hon är hanterad vid verkning, vaccination, avmaskning etc. Uppväxt i stora flockar med hästar av olika kön och åldrar.